вівторок, 16 серпня 2016 12:07

У Черкасах можна спробувати вегетаріанську піцу
6

Фото: Оксана ПРІТЧЕНКО
Офіціанти, шеф-кухар та власник кафе "Сатва"

Вегетаріанський борщ, млинці із начинками, деруни, піци можна спробувати в центрі Черкас. Обід коштуватиме 35-65 гривень.

"Ми знали, що є подібні заклади в Києві, Харкові, Хмельницькому. Я був в одному і мені це дуже сподобалося. Вирішив, що може не відразу люди звикнуть і прийдуть. Але таке повинно бути. Продукти купуємо кожного дня на ринку. Страви не готуємо заздалегідь — тільки якщо є замовлення. Суп чи борщ максимум на 3 порції. На наступний день нічого не залишається", — розповідає Леонід Москалюк, власник кафе ведичної кухні "Сатва". Чоловік із Черкас, вже 4 роки вегетаріанець.

У меню ціни від 15 до 65 гривень. Алкоголю не продають.

"Популярні серед відвідувачів млинці-мереживо. У млинець закутані яблука із листом салату і змазані медово-гірчичним соусом. Коштують 15 гривень. Можна замовляти із різними соусами. Найдорожча страва — це вегетаріанська піца за 65 гривень. Часто замовляють суп із сочевиці, дерун-піцу. Є цукерки із злаків — додаємо мелені льон, мак, фініки", — продовжує підприємець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Черкасах можна покататися на гіроборді за 25 гривень

"У деяких моментах намагаємося зовсім відійти від олії. Готуємо більшість страв на маслі гхи — це топлене вершкове масло. Багато страв робимо з використанням великої кількості спецій. Це не тільки смачно, а й позитивно для здоров'я", — говорить Леонід Москалюк.

Кожної неділі у кафе — день вегетаріанської випічки.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах можна спробувати вегетаріанську піцу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1635
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути