Ексклюзиви
вівторок, 19 липня 2016 22:40

Сміття з Грибович планують вивозити закордон

Сміття з Грибович планують вивозити закордон

Поблизу села Ситихів Жовківського району Львівської області розростається стихійне сміттєзвалище. Селяни виступають проти цього. 17 липня в місті Дубляни, до якого належить село, провели народне віче.
"Запросили усіх - мешканців сусідніх сіл, представників влади та громадських активістів. На віче мали прийти сільські голови Грибович та Малехова – Ігор Питель та Володимир Сеньковський. Але з невідомих причини не прибули. Їм це виявилося нецікаво. Голова Грибович ж за дві каденції заробив на 2 квартири у Львові, а голова Малехова ще більше – на віллу в Італії", - обурюється голова громадської організації "СПАС" Олег Пилипенко.
Голова Дублянської міськради Василь Попович повідомив, що в місті таки планують облаштувати полігон для сміття. Населення обурилося.
"Люди бояться повторення Грибовицької катастрофи. Ми звертались до Мелехівської та Грибовицької сільських рад, щоб разом вирішити цю проблему. Зараз шукаємо вихід, який би задовольняв усіх: і сміття вивезене, і екологія не зачеплена. Існує варіант вивезення сміття закордон. Потрібне місце з хорошим ґрунтом, куди б вивозили сміття лише з трьох населених пунктів та сортувальна лінія", - зазначив депутат Дублянської міськради Ярослав Шостак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На вінницьке сміттєзвалище привезли італійців

Міські депутати ведуть переговори з підприємствами Данії, Бельгії, Голландії, Швеції. Проте поки домовленостей не досягнуто. Однією з проблем є відсутність у міськраді спеціалістів-міжнародників зі знанням іноземних мов.

Зараз ви читаєте новину «Сміття з Грибович планують вивозити закордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути