вівторок, 12 липня 2016 19:56

На вінницьке сміттєзвалище привезли італійців

Італійська делегація екологів та представників сміттєпереробних підприємств відвідала полігон побутових відходів під Вінницею. Ознайомились із газовим генератором та сортувальною лінією.

"Ручна робота завжди більше вражає ніж механізована. Таку лінію, де сортують сміття вручну рідко доводилось бачити. Це свідчить про серйозне ставлення до проблеми. У нас є чотири види контейнерів. Люди в них кидають певну категорію сміття — скло, пластик, метал, поліетилен. Але вони охоплюють меншу кількість сировини, ніж відбирають на цій сортувальній станції", - розповів кореспонденту Gazeta.ua Альберто Конфоланьєрі, представник Неурядової організації "Аграрна школа дель Парко ді Монца" з Італії.

Автор: Олександр Гандзій
 

Спеціалісти наголошують, що інвестиції не завжди допомагають організувати правильний збір і переробку сміття.

"Ми були залучені до проекту побудови величезного заводу сортування і переробки сміття в Центральній Америці. Витратили багато коштів, але зараз він не використовується. В іншому проекті ми почали з того, що почали розвивати у людей екологічну свідомість. Вчили правильно сортувати сміття і переробляти. На зекономлені кошти ми купили їм дешеву лінію сортування і навчили правильно нею користуватися. Результат виявився кращим", - пояснив Конфоланьєрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На полях потужної агрокомпанії згоріла пшениця

На думку фахівця актуальною для Вінниці залишається робота з органічними відходами. Треба працювати над способами використання і переробку відходів на добриво для землі та добування газу.

Автор: Олександр Гандзій
 

"Зараз до нас звозять сміття переважно з багатоквартирної забудови. Плануємо підключати до сортування сміття і приватний сектор. Для власників садиб збираємось запустити кампанію по організації компостних ям. Щоб органічні відходи кожен складував у себе біля дому", - коментує начальник сортувальної станції Ярослав Барановський.

Нагадаємо, на Вінниччині затримали трьох вихідців з Індії без документів. Один із чоловіків зізнався, що заплатив організаторам перевезення близько 25 тис. дол. США. Сподівався в Україні заробити кошти на подальшу мандрівку

Зараз ви читаєте новину «На вінницьке сміттєзвалище привезли італійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути