понеділок, 11 липня 2016 15:40

Щоб потрапити в Україну, нелегали з Індії платять $25 тис.

Щоб потрапити в Україну, нелегали з Індії платять $25 тис.

На Вінниччині затримали трьох вихідців з Індії без документів. Один із чоловіків зізнався, що заплатив організаторам перевезення близько 25 тис. дол. США. Сподівався в Україні заробити кошти на подальшу мандрівку, повідомляє відділ комунікації ГУНП у Вінницькій області.

"Наші оперативники отримали інформацію стосовно нелегальної міграції через область громадян республіки Індія. Під час перевірки поліцейські затримали групу з трьох нелегальних мігрантів. Вони без документів транзитом через Вінницю в подальшому мали переправлятися до країн Західної Європи. Під час проведення оперативно-розшукових заходів оперативники також перевіряють причетність двох вихідців з Пакистану та Сомалі до організації каналу переправлення нелегальних мігрантів та встановлюють інших осіб, причетних до функціонування каналу нелегальної міграції", - розповів керівник відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми Вінницької області Дмитро Іванченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 230 тис. біженців прибули до Європи з початку року

Всіх затриманих передадуть працівникам міграційної служби, які вирішать питання щодо притягнення їх до адміністративної відповідальності за порушення правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України.

За організацію переправлення нелегальних мігрантів через державний кордон, транзитне переміщення або їх незаконне перебування на території держави в Україні передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі терміном до 7 років з конфіскацією засобів вчинення злочину.

Нагадаємо, на початку червня у Романівському районі Житомирської області знайшли 3 жителів Індії.

Зараз ви читаєте новину «Щоб потрапити в Україну, нелегали з Індії платять $25 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути