середа, 14 грудня 2016 12:49

Селян залякує зубр-втікач

Селян залякує зубр-втікач

Цілий тиждень біля села Зубиця Турківського району на Львівщині живе зубр вагою понад тонну. Прийшов із національного парку "Сколівські Бескиди", що за 10 км від села. Місцеві бояться виходити на вулицю.

"Вранці виглядаю у вікно, а біля мого хліва чи то лось чи то бик стоїть і сіно із копиці витягує.Мало того, що він нашу худобу об'їдає, то ще й страшно, бо то велика тварина. Наші чоловіки пробували відігнати його в ліс - то він голову опустив і побіг просто на них. Собаки з буди навіть бояться виглянути, тільки гавкають. Вбити права теж не маємо - зубр занесений в Червону книгу. Просили лісників - і ті нічого вдіяти не можуть. Чекаємо, поки сам піде назад до парку" - каже місцева Наталія Зубрицька.

Читайте також: У ставу втопилися тринадцять зубрів

У Національному парку "Сколівськи Бескиди" живуть 28 дорослих зубрів. 11 з них завезені з Німеччини та Австрії для розведення. Тварини мають чіпи, їхні маршрути відстежують.

"Двоє зубрів-самців тиждень тому відбилися від стада. Один повернувся в парк, інший - пішов через гори в село шукати корм. Через снігопади дорогу назад до парку замело. Він не може повернутися", - каже заступник директора парку "Сколівські Бескиди" Василь Приндак.

Зараз ви читаєте новину «Селян залякує зубр-втікач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути