понеділок, 08 лютого 2016 13:10

На Вінниччині знайшли туші ще 7 мертвих зубрів

На Вінниччині знайшли туші ще 7 мертвих зубрів
фото: vn.depo.ua

Кількість загиблих зубрів на Вінниччині зросла до 15. Єгері дістали зі ставу ще 7 мертвих тварин. Про це повідомив начальник прес-служби управління держагенства лісових ресурсів у Вінницькій області Станіслав Вовк "Вінниця.інфо".

"Коли я був на місці трагедії, то помітив під льодом темні коричневі плями. Вони не були схожі ні на коріння, ні на траву. Про це розповів єгерам. Зубрів довелося вирізати з-під криги бензопилами, бо товщина льоду складала 20-25 сантиметрів" - говорить Станіслав Вовк.

Біля ставка виявили сліди вбивства двох зубрів. Туші браконьєри забрали, а велетенські калюжі крові прикидали гіллям. Тому лісники нараховують 17 загиблих тварин.

Фахівці припускають, серед жертв браконьєрів опинилася головна самка. Одна з мертвих туш відповідає її розмірам.

"Серед втоплених є дуже велика самка, зовні, як вождь у стаді. Сьогодні ми не можемо точно сказати, що це вона. Тварини налякані і не підпускають до себе. Не можемо розгледіти чи залишилася головна самка в живих. Якщо серед загиблих дійсно вона, то зубри в небезпеці", - зауважив Вовк. - Поки ретельно стежимо за тваринами. Серед них є багато вагітних самок. І не відомо, як пережитий стрес вплине на стан їх дитинчати.

Нагадаємо, на ставку біля села Трибухи Літинського району проломилися під кригу вісім зубрів. Трагедія із тваринами трапилася ввечері 30 січня. Місцеві підозрюють, що тварин могли сполохати браконьєри.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині знайшли туші ще 7 мертвих зубрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути