вівторок, 17 травня 2016 13:22

Окупанти заборонили вшановувати пам'ять жертв геноциду кримських татар

Окупанти заборонили вшановувати пам'ять жертв геноциду кримських татар
Фото: nbnews.com.ua

Окупаційна влада Криму заборонила проведення масових жалобних заходів у пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у facebook.

"Як і слід було очікувати, російські окупанти в Криму повсюдно заборонили проведення масових жалобних заходів у пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу, що планувалися до проведення 18 травня 2016 року регіональними та місцевими меджлісами, кримськотатарськими громадськими організаціями", - написав він.

При цьому, за словами Чубарова, російські окупанти в Криму докладають усіх зусиль для того, щоб змусити кримських татар брати участь лише в формальних заходах, що проводять окупанти та їхні прихильники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримські татари розповіли на відео про трагедію свого народу

Однак Меджліс закликає кримських татар вийти за місцем проживання у Криму та вшанувати пам'ять жертв геноциду свого народу.

"У ситуації, що склалася, Меджліс кримськотатарського народу рекомендує всім співвітчизникам за місцями їх проживання в Криму наступне:
- збір до 11.45 біля встановлених за місцем проживання в пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу пам'ятних каменів, меморіальних дощок, а також інших місць, пов'язаних або таких, що асоціюються з катастрофою 18 травня 1944 року. Молитва за загиблими та померлими під час депортації і у вигнанні,
- проведення о 12.00 - 12.01 "Сюкюнет дак'яси" ( "Хвилина мовчання"). По всій Україні вона буде проведена о 12.00. При цьому, в зазначений час всі українські телевізійні канали та радіостанції передають спеціальний сигнал в пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу", - додав Чубаров.

Нагадаємо, раніше російська влада Криму оприлюднила план заходів до Дня пам'яті жертв депортації.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти заборонили вшановувати пам'ять жертв геноциду кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути