Ексклюзиви
середа, 11 травня 2016 08:00

Кримські татари розповіли на відео про трагедію свого народу

Кримські татари розповіли на відео про трагедію свого народу

Кримські татари записали відеозвернення про трагедію свого народу. Відеоролики до пам'ятної дати, яка припадає на 18 травня, записали і опублікували у мережі волонтери.

Про це повідомляє "15 минут".

Кримські татари, які нині живуть у Києві, до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу розповіли про долю своїх людей і те становище, в якому вони опинилися після окупації Криму Росією.

Про трагедію кримських татар розповіли: головний редактор видання "Українська правда" Севгіль Мусаєва-Боровик, заступник генерального директора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв, правозахисник, активіст національного руху кримських татар Сінавер Кадиров, композитор і музикант Джеміль Каріков, одна із засновників і координатор громадської організації "Крим SOS" Таміла Ташева.

"Я не сумніваюся у тому, що ми зможемо пережити все те, що відбувається зараз у Криму, і зберегтися як народ. Історія вже не раз давала відповідь на це запитання", - переконана авторка одного зі звернень Севгіль Мусаєва-Боровик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму затримали 25 татар

У записі відео також взяли участь бізнесмен і громадський діяч Ерфан Кудусов, архітектор і підприємець Асан Буджуров, економіст Ельнара Абдуллаєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джелялов: підконтрольна Росії влада Криму не дозволить провести акції до Дня пам'яті жертв депортації

У розповідях кримських татар - спогади про біль, який пережили їхні рідні, і гіркота від того, в яку ситуацію кримськотатарський народ потрапив зараз.

"Тут, на материковій Україні, ми знову по цеглині будуємо все ще раз, як колись будували мої батьки в 90-х роках. Те, що зараз відбувається, нас не зламає. Те, з чим ми зіткнулися, виробило імунітет. Наш народ стерпить все", - каже Ельнара Абдуллаєва.

Нагадаємо, зараз у Криму тривають утиски кримськотатарського народу. Особливо після заборони Меджлісу рішенням так званого Вищого суду півострова.

Зараз ви читаєте новину «Кримські татари розповіли на відео про трагедію свого народу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути