пʼятниця, 19 квітня 2024 20:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Показали супутникові знімки аеродрому в Джанкої після вибухів 17 квітня
3

Опублікували супутникові знімки військового аеродрому за 19 квітня у Джанкої, де в ніч на 17 квітня пролунала серія гучних вибухів
Фото: Схеми
Опублікували супутникові знімки військового аеродрому за 19 квітня у Джанкої, де в ніч на 17 квітня пролунала серія гучних вибухів
Опублікували супутникові знімки військового аеродрому за 19 квітня у Джанкої, де в ніч на 17 квітня пролунала серія гучних вибухів

Опублікували супутникові знімки військового аеродрому за 19 квітня у Джанкої, де в ніч на 17 квітня пролунала серія гучних вибухів, а згодом стало відомо про ураження військового аеродрому росіян.

На знімках супутника видно наслідки ударів по аеродрому, де окупанти базували свою техніку. Зокрема, пошкодження є біля складу боєкомплектів та систем протиповітряної оборони. Фото оприлюднив проєкт "Схеми".

Як пояснив авіаексперт Анатолій Храпчинський, на знімку видно точкові удари по засобах протиповітряної оборони, що, врешті, вивело їх з ладу, а також пошкодження складу боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухи на аеродромі в Джанкої: ЗМІ повідомили нові деталі

Також ракетним ударом були уражені системи, що задіяні в роботі радіолокаційних станцій та ППО.

"Слід зауважити, що після нанесення ударів, більшість авіації була передислокована", - зазначив він.

"Крим.Реалії" зазначав, що саме на цьому аеродромі дислокується 39-й гелікоптерний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС та ППО Південного військового округу Збройних сил РФ, зокрема три авіаційні ескадрильї.

Анатолій Храпчинський зазначив, що саме цей аеродром - одна з найбільших баз для російських гелікоптерів та військовий транспортний вузол - через нього переміщують техніку, боєприпаси та особовий склад.

Уночі 17 квітня в тимчасово окупованому Джанкої в Криму, де розташована російська авіабаза, прогриміли вибухи і виникли потужні пожежі.

На Джанкойському аеродромі дислокується 39-й вертолітний полк 27-ї змішаної авіаційної дивізії 4-го командування ВПС і ППО Південного військового округу армії РФ, три авіаційні ескадрильї.

Зараз ви читаєте новину «Показали супутникові знімки аеродрому в Джанкої після вибухів 17 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути