четвер, 15 січня 2015 21:49

На Львівщині спортивний центр приймає на реабілітацію воїнів АТО
19

Фото: Ярослав Тимчишин

З першого лютого Західний реабілітаційно-спортивний центр, що в селі Яворвів на Львівщині, готовий приймати перших бійців і ветеранів АТО.

15 січня 2015 року в селі Яворів Турківського району відкрито другу чергу будівництва Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України.

Будівництво реабілітаційно-спортивного центру, що розмістився на 189 га площі розпочали 2006 року та коштувало державі 160 млн грн.

Центр вводився в експлуатацію у дві черги. Після відкриття першої черги спортивної бази у січні 2010 року спортсмени параолімпійці відразу взялися тут до тренуваннь, а сьогодні – 15 січня 2015 офіційно завершено другу частину будівництва.

Сьогодні відкрито новий житловий корпус на 200 ліжкомісць. Також тут розташований конференц-зал, їдальня, комплекс саун, пральня. У будівлі є спеціально обладнані ліфти для людей з особливими потребами, усі україномовні написи дубльовані англійською мовою та шрифтом Брайля. Спортсмени тренуються на сучасному обладнанні.

На території центру збудована сучасна лижна траса та двокілометрова канатна дорога, які є одними з найкращих у Європі і відповідають всім вимогам для прийняття Кубку світу.

Валерій Сушкевич, Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю, президент Національного комітету спорту інвалідів України, назвав Західний реабілітаційно-спортивний центр високим досягненням України.

"Саме тут будуть здійснювати надзвичайні гуманітарні і величні справи для українського народу. Саме тут буде джерело перемоги українського спорту. Паралімпійська збірна уже довела, що цей центр є унікальним і необхідним для перемог на Зимових олімпійських іграх. Вже сьогодні діти з інвалідністю зі Сходу пройшли реабілітацію у нашому центрі. Також уже підготовані програми реабілітації воїнів АТО, які у середовищі паралімпійців, дефлімпійців готові розпочати нове життя", – зазначив Валерій Сушкевич.

Участь у заході також взяли Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, керівництво Львівської області, члени національних паралімпійських та дефлімпійських збірних команд України з лижних гонок та біатлону, спортсмени-паралімпійці з інших видів спорту, люди з інвалідністю, що проходять реабілітацію засобами фізичної культури і спорту та громадські активісти.

"Це фантастичний та унікальний об'єкт, яким Україна може пишатися, бо він відповідає всім європейським стандартам реабілітації людей з обмеженими можливостями. Тут буде також проходити реабілітація воїнів АТО засобами спорту. Вже з першого лютого центр готовий приймати перших бійців і ветеранів АТО, є тут і унікальні тренажери, наприклад такий, що може навчити кататися на лижах інвалідів", - наголосив Міністр молоді та спорту.

У рамках заходу відбулося також нагородження переможців і призерів чемпіонату України з лижних гонок.

У планах - будівництво ще одного фізкультурно-спортивного центу з тренажерами та споруди біатлонного комплексу.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині спортивний центр приймає на реабілітацію воїнів АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути