середа, 15 червня 2016 05:04

На Харківщині правоохоронці затримали вербувальника ДНР

На Харківщині правоохоронці затримали вербувальника ДНР
Фото: ssu.gov.ua

На Харківщині співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією затримали бойовика т.зв. ДНР, який прибув вербувати найманців до незаконних збройних формувань терористів.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

"Правоохоронці встановили, що мешканець Харківської області впродовж серпня - жовтня 2015 року брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України у складі теругруповання "Восток". У незаконному збройному формуванні терористів він був снайпером, а також чергував на блокпостах у районі Авдіївки Донецької області", - йдеться у повідомленні.

Від ватажків "Востоку" він отримав завдання повернутися на Харківщину для вербування найманців до терористичних угруповань. За оперативною інформацією спецслужби, бойовик отримав від одного з місцевих мешканців попередню згоду перейти на тимчасово окуповані території.

Правоохоронці затримали вербувальника в одному з населених пунктів Зміївського району Харківської області. Під час обшуку за місцем проживання бойовика вилучено дві гранати Ф-1 та РГД-5, а також кілька десятків набоїв до автомата Калашникова.

Вербувальнику повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 260 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Триває слідство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці Донеччини повідомили про результати цьогорічних спецвідпрацювань.

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині правоохоронці затримали вербувальника ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути