понеділок, 23 травня 2016 13:18

Москаль назвав ім'я дипломата-контрабандиста

Москаль назвав ім'я дипломата-контрабандиста
Цигарки в мікроавтобусі дипломатів / фото ДФС у Закарпатській обл

Губернатор Закарпаття Геннадій Москаль назвав ім'я дипломата, який віз контрабанду цигарок. Його затримали в суботу ввечері на пункті пропуску "Лужанка", що на українсько-угорському кордоні. Контрабанду він замаскував під дипломатичний вантаж.

Про це повідомяє його офіційний сайт.

Сигнал про цигарки в авто дав службовий пес.

"Водієм мікроавтобуса VOLKSWAGEN Transporter із дипломатичними номерами виявився жителем столиці Сергій Ліщишин. Це чоловік першого секретаря посольства України у Словаччині Оксани Ліщишин. Намагався вивезти за кордон понад 5,5 тисяч блоків сигарет. Авто належить посольству України в Словаччині. Сергій Ліщишин надав митникам і прикордонникам дипломатичний паспорт і підписаного дружиною листа, за яким із 21 по 24 травня мікроавтобус перевозить дипломатичний вантаж і не підлягає контролю. Коли митники, запідозривши наявність контрабанди, почали наполягати на огляді, Ліщишин вчинив скандал, погрожував викликом консула тощо. Митники зв'язалися МЗС України й після отримання дозволу на огляд машини виявили 5 685 блоків сигарет. Їх, як і транспортний засіб, вилучили", – розповідає губернатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Звалювати все на Київ не дуже правильно" - Мустафа Наєм про закарпатських контрабандистів

Також він просить заохотити працівників митниці, прикордонної служби та СБУ, які виявили принциповість і затримали дипломатів-контрабандистів.

Нагадаємо, з 18 травня шестеро активістів на залізничній станції Ходорів Жидачівського району Львівської області блокують рух 53 вагонів із лісом. Цінну деревину мали експортували в Румунію.

Зараз ви читаєте новину «Москаль назвав ім'я дипломата-контрабандиста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути