неділя, 22 травня 2016 17:10

Активісти на Львівщині затримали товарняк з контрабандною деревиною
7

21 травня шестеро активістів у місті Ходорів Жидачівського району на Львівщині просили, аби до них долучалися місцеві чоловіки. З 18 травня вони на станції блокують рух 53 вагонів з лісом. Цінну деревину мали експортували в Румунію. За документами проходили дрова. Насправді виявився кругляк сосни без спеціальних чіпів. Вантаж пройшов митне оформлення.
"З друзями почули, що через Ходорів щодня проходить по 5-7 ешелонів з деревиною. Один з таких помітили. Потяг стояв на станції, наступного дня мав відправлятися за кордон. Просили начальника станції показати документи. Той відмовився. Ми встановили нічне чергування. Боялися, аби вагони передчасно не причепили до локомотива і вони не поїхали, - розповідає активіст, депутат Жидачівської райради Тарас Матвіїв.
Активісти викликали поліцію, СБУ. Начальник станції дозволив переглянути документи. Товар у 20 вагонах проходив як дрова. Насправді виявили сосну. У 7 вагонах знайшли бук та дуб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "ЛНР" контрабандою везли 52 вагони лісу на бліндажі сепаратистам

"У вагонах близько 1250 кубів вартістю майже 3 мільйони гривень. Два вагони були з кабелем. За документами, вони завантажені на окупованій території - в Ясинуватій. У суботу їх відчепили і відправили на франківську станцію Хриплин. На вагонах вказано, що товар йшов у Румунію. За цю ніч проїхали два схожы ешелони", - додає Матвіїв.
Поліція Львівщини порушила кримінальну справу. У "Львівській залізниці" зазначають: міжнародні перевезення здійснюють за договорами, тому вона не відповідає за їх вміст.

Нагадаємо, що 25 квітня прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив голові Державної фіскальної служби Роману Насірову провести негайне розслідування щодо контрабанди деревини на Львівщині. Тоді ліс везли у Словаччину.

Зараз ви читаєте новину «Активісти на Львівщині затримали товарняк з контрабандною деревиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути