понеділок, 03 жовтня 2016 18:14

Львівське сміття потай привезли на Вінниччину
5

Фото: vk.com

Зараз біля міста Погребище Вінницької області заблокували 6 фур зі сміттям, яке привезли зі Львова. Про це Gazeta.ua розповіли місцеві активісти.

"Водії кажуть, їм дали команду, вони й привезли у Погребище. Мало того, ще й на дорогу висипали. Непотріб привезли у 40-тонних машинах, в яких перевозять зерно. А це 240 тонн сміття. Ми стоїмо зранку і будемо доти, доки не вирішиться це питання. Хлопці кажуть, що і в селі Зарубинці Житомирської області висипали сміття" - каже активіст Іван.

Сміттєзвалище біля Погребища не охороняється і ніхто не контролює звідки привозять сміття.

"Вночі приїхало 12 великовантажних машин з так званого європейського міста, яке хоче вчити усю Україну як жити. Для початку Львову треба самому розібратися зі своїм сміттям, бо чомусь в інших містах немає такої ситуації. Ця проблема не сьогоднішня. Наприклад, вінничани не дозволяють собі возити сміття за межі області та ще й за 300 км" - говорить перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко.

Читайте також: Перестали вивозити сміття

До поліції уже написали заяву. Допитують водіїв, щоб з'ясувати, хто дав вказівку везти сміття на Вінниччину. Поки що вони не надали ніяких супровідних документів.

Активісти вимагають зібрати сміття назад у машини. Натомість Андрій Гижко заявляє, юридичних підстав доказати, що це львівське сміття уже немає.

Міськрада вже подала запит-звернення до Львівської міськради. Чекають відповіді.

Нагадаємо, у Запоріжжі відмовилися приймати львівські тверді побутові відходи на території міста. Питання про надання Львову допомоги розглядали на сесії міськради. На їхню думку, у Львівській області є достатньо сміттєзвалищ, куди б можна було вивозити непотріб.

Зараз ви читаєте новину «Львівське сміття потай привезли на Вінниччину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути