пʼятниця, 16 вересня 2016 06:05

Перестали вивозити сміття

— Ввечері поверталася додому з села. На вулиці смерділо дохлятиною. Від сусідки почула, що вже тиждень не вивозять сміття. Зранку переконалася — всі баки переповнені. Мішки з відходами люди залишали біля під'їздів, — розповідає львів'янка 46-річна Галина Мазій.

Сміття з житлових районів Львова не забирають майже 10 днів. Проблеми з цим в місті виникають після закриття Грибовицького звалища (у травні через зсув там загинули четверо людей. — ГПУ). Львівська влада намагалася домовитися про вивезення відходів у Київ, Чернівці, Дніпро. Однак там жителі проводили акції протесту.

У ніч на 12 вересня мешканці кількох будинків у Франківському районі Львова влаштували мітинг. Сміття витягли з баків і розклали на дорозі. Вранці перекрили рух транспорту.

— Довелося втрутитися поліцейським. Провели профілактичну бесіду. До людей приїхав директор комунального підприємства. Пообіцяв, що непотріб вивезуть, — каже Катерина Рибій з обласної ­Нац­поліції.

— Сміття після цього справді прибрали, — каже місцева 36-річна Ірина Гола. — Але зараз воно вже знову купами лежить. Над урнами рояться мухи й літають ворони. Скоро від тифу помиратимемо.

Мер міста Андрій Садовий планував частину відходів вивозити на полігон Миколаєва. Про це домовлявся з тамтешнім міським головою Олександром Сенкевичем. Однак місцеві мешканці виступили проти домовленості. Міські депутати на позачерговій сесії заявили, що полігон Миколаєва — переповнений.

Зараз ви читаєте новину «Перестали вивозити сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути