Ексклюзиви
пʼятниця, 25 квітня 2014 13:17

До Львова переїжджають програмісти з східних і південних областей країни

До Львова переїжджають програмісти з східних і південних областей країни

Програмісти зі Сходу та Півдня України починають переїжджати у Львів і перевозять сюди свої фірми. Тут безпечніше для роботи і ведення бізнесу в теперішній період. Сьогодні сюди вже перебралися одна фірма з Сімферополя та 2 харківських компанії. Переїжджають і окремі фахівці. Однак обсяг замовлень впав приблизно на 20% - клієнти із Америки та Європи чекають, чим закінчиться українсько-російський конфлікт.

Нагадаємо, туризм і IT є основними напрямками бізнесу у Львові.

"У нас працюють 140 ІТ-компаній. Це близько 6 тисяч програмістів. Кожен генерує 25 тисяч доларів у рік. Тобто близько 150 мільйонів, - говорить міський голова Львова Андрій Садовий. - Туризм і IT - дві ключових сфери, на які ми зробили ставку в стратегії розвитку міста".

Причиною того, що сфера програмістів вибирає Львів, є близькість міста до кордону з ЄС та широкий спектр для відпочинку ІТ-спеціалістів. Сприяють цьому архітектура міста, близькі Карпати. А оренда житла тут порівняно нижча, ніж в інших великих містах - Одесі, Києві, Харкові. Також щороку ВНЗ Львова випускають понад 1800 ІТ-спеціалістів.

Зараз ви читаєте новину «До Львова переїжджають програмісти з східних і південних областей країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути