четвер, 24 квітня 2014 11:55

Львівська молодь уперто хоче відзначити день створення дивізії "Галичина"

Львівська молодь уперто хоче відзначити день створення дивізії "Галичина"

Попри прохання влади і міліції не нагнітати ситуацію, молодь Львівщини таки наполягає на проведенні маршу Вишиванок у неділю, 27 квітня. Традиційно він проводиться від пам'ятника Степану Бандері і присвячений дню створення дивізії "Галичина".

У зв'язку з ситуацією у країні раніше анонсувалося, що цього року варто утриматися від націоналістичних заходів. З цього питання на нараду зібралися керівники області та керівники усіх обласних силових структур.

"Я закликаю громадськість Львівщини, з огляду на ситуацію в державі, в умовах розпалювання сепаратистських конфліктів на сході України, у зв'язку із загрозою провокацій та диверсій, утриматися від масових вуличних заходів 28 квітня цього року, в день створення дивізії "Галичина", а також 27 і 29 квітня. Цю дату можна відзначити в інший спосіб – проведенням просвітницьких заходів, відвіданням ветеранів, молитвою за вояками, які відійшли у вічність," – пояснила губернатор Львівщини і представник "Свободи" Ірина Сех.

Однак активна молодь міста таки подала заявку про проведення заходу.

"Ми, організатори, які взяли на себе ініціативу проведення заходу, не вважаємо ідею проведення Маршу Величі Духу чиєюсь приватною власністю а виключно надбанням патріотичної громадськості Львова. Тому Марш відбудеться попри схвалення чи несхвалення будь-яких організацій, груп людей чи заяви політиків будь-яких рівнів. Патріоти-львів'яни ні в кого не питатимуть чи мають вони право ходити вулицями свого рідного міста і шанувати своїх героїв. Слава Україні! Боротьба триває!" - Зазначила координатор маршу Олена Тарасова, студентка ЛНУ ім. Івана Франка.

Також Тарасова повідомила, що можливо, до неділі проводити акцію заборонять судом на вимогу влади.

Зараз ви читаєте новину «Львівська молодь уперто хоче відзначити день створення дивізії "Галичина"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути