четвер, 24 квітня 2014 12:40

Сто озвучених глюкометрів потрібно незрячим Львівщини

Сто озвучених глюкометрів потрібно незрячим Львівщини

Незрячі діабетики Львівської області збирають кошти на озвучені глюкометри. Це пристрої, які вимірюють рівень цукру в крові озвучуюють його вголос,адже незрячий не може побачити показника приладу. Такий прилад коштує приблизно 400-500 грн. Хворі хочуть зібрати 46 тис. грн, щоб купити 100 таких приладів. Хоч збір розпочався на початку лютого, за три місці незрячі зібрали лише 3 тис. грн. Зазначимо, що саме цукровий діабет часто призводить до втрати зору. Тому ці хвороби є прямо пов'язані.

"Придбати дорогі прилади за пенсію з інвалідності неможливо. Дуже часто незрячий діабетик увесь день перебуває вдома сам, або годинами знаходиться на сеансах гемодіалізу, або проходить курс лікування далеко від дому. Озвучений глюкометр допоможе контролювати рівень цукру в крові, - розповідає директор Львівського обласного осередку Української спілки інвалідів незряча Оксана Потимко. - Інваліди в Україні мають право отримувати такі прилади безкоштовно. Однак люди з інвалідністю, особливо зі складними ураженнями - цукровий діабет плюс сліпота - залишені самі зі своїм горем. Щоденна потреба в дорогих ліках веде до матеріального виснаження родин, у яких є хворі на цукровий діабет. Кожна копійка у таких родин є на особливому рахунку, а тому придбати озвучений глюкометр вартістю кілька сотень гривень їм не під силу."

Для незрячих також організують тренінги, при потребі – з виїздом до пацієнта, під час яких їм пояснять принцип роботи з таким глюкометром.

За детальнішою інформацією звертайтеся в обласну організацію спілки за ном.: (097) 2440684. Перерахувати гроші можна на рахунок:
https://ubb.org.ua/uk/project/870/#tabs-7

Зараз ви читаєте новину «Сто озвучених глюкометрів потрібно незрячим Львівщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути