середа, 25 травня 2016 12:44

Активісти Львівської області продовжують боротися з вирубкою лісів
5

Тиждень активісти на станції у місті Ходорів Жидачівського району Львівської області чергують біля товарного поїзда з контрабандною деревиною. У 51 вагоні виявили сосну без чіпів, бук та дуб. Товар, який пройшов митний контроль,планували везти у Румунію як дрова.
"Добилися, що слідчому таки надали тимчасовий доступ до вагонів. Поки триває аналіз документів. Коли буде докладна перевірка, невідомо", - розповідає активіст, депутат Жидачівської райради Тарас Матвіїв.

Активісти також взялися за обстеження інших станцій Львівщини, на яких місцеві помічали ешалони з деревом.
"Бачимо, що без тимчасового мораторію на вирубку, наші ліси не врятувати. Принаймні, доки не вдасться очистити лісгоспи і встановити прозорі правила. В Україні триває узаконене винищення лісу - лісоцид. Біля села Вільхівці Стрийського лісгоспу виявили купу файного дубу - десь на 80 тисяч гривень. Чіпи підроблені, жоден не проходить по базі даних. Написали заяву у поліцію", - додає Матвіїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман влаштував Насірову прочуханку через корупцію

На станції "Клепарів" у Львові активісти нарахували 200 вагонів, завантажених сосною, буком. На частині кругляку нема чіпів. Підключили незалежних екологів.
Нагадаємо, що 21 травня шестеро активістів у місті Ходорів Жидачівського району на Львівщині просили, аби до них долучалися місцеві чоловіки. З 18 травня вони на станції блокують рух вагонів з лісом.

Зараз ви читаєте новину «Активісти Львівської області продовжують боротися з вирубкою лісів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути