неділя, 23 листопада 2014 16:30

Власники столичної нерухомості хочуть отримувати за оренду у доларах

Власники столичної нерухомості хочуть отримувати за оренду у доларах

Власники київських квартир піднімають ціни за оренду. Дехто просить орендарів платити за житло у доларах.

"Власниця квартири подзвонила у суботу вранці. Просить заплатити за оренду квартири в долларах, - розповідає Андрій Приходько, який знімає квартиру біля метро Політехнічний інститут у Києві. - Щомісяці 20 числа віддаю їй за оренду 3,5 тисячі. Коли долар був по вісім, виходило більше 400 доларів. Тепер власниця квартири просить тільки 300 доларів. Але якщо куплю їх по 16, треба 4,8 тисяч гривень віддати".

Квартплату хлопцю підняли на 1,3 тис. грн.

"Почав шукати інше житло. Але зняти квартиру в Києві зараз непросто, бо переселенці з Донбасу позаймали більшість орендованого житла у столиці. Всі вихідні шукав валюту. Мусив купити у валютчика на метро Арсенальна", - говорить Андрій.

Жителі Києва, які орендують квартири і будинки за долари, почали масово відмовлятися від оплати житла у валюті. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла київський брокер Оксана Куриленко.

"Ще у серпні – вересня масово повиселялися з квартир орендарі, які не погодилися на вимоги господарів платити за житло у доларах, - говорить брокер. – Багатьох власників ми переконуємо, що зараз вигідніше підняти вартість оренди у гривнях, ніж вимагати ту ж суму у валюті. Людина, яка орендує помешкання, хоче спати спокійно, а не перейматися, на скільки підскочить долар за день чи два, а відповідно виросте у ціні її оренда".

За словами Куриленко, власників багатьох квартир у Києві доводиться переконувати, що піднімати вартість оренди зараз ризиковано.

"Якщо ви здаєте квартиру порядному квартиранту протягом 2-3 років, то в гонитві за додатковими 400-500 гривнями ризикуєте втратити його. Нового знайти зараз неважко, але нема гарантії, що він не затопить сусідів чи не злитиме їх гучною музикою", - говорить брокер.

Зараз ви читаєте новину «Власники столичної нерухомості хочуть отримувати за оренду у доларах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути