Ексклюзиви
пʼятниця, 27 лютого 2015 20:55

Трикімнатну квартиру у столиці можна купити за 50 тисяч

Трикімнатну квартиру у столиці можна купити за 50 тисяч

Реальна вартість трикімнатки до 60 кв м на вторинному ринку нерухомості у столиці зараз $ 50-55 тис. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла брокер Катерина Соломіна.

"Якщо долар виросте до 40, в травні "трьошка" коштуватиме 40-45. Однокімнатки вже по 25 тисяч на Троєщині продають, - розказує Катерина. - Зараз навіть ті, хто 10 років квартирантам житло здавав, виставляють на продаж, бо не вигідно. Колись двокімнатну здавав за 4 тисячі гривень і мав 500 доларів, а тепер - 120. А за одну комуналку треба тисячу гривен віддати".

Показує трикімнатку на 56 кв м на Троєщині. Власник хоче за неї $ 50 тис.

Квартира на восьмому поверсі. Ліфт не працює, тому піднімаємося із ріелтором пішки. Двері відчиняє власник Антон. Просить не роззуватися. Підлога застелена леноліумом. У коридорі і 2 кімнатах здерті шпалери. У ванній залита стеля, відвалився кахель. Восени торік затопили сусіди з 9 поверху.

"Що ви хотіли за 50 тисяч? Якби в мене тут ремонт був, я б за 75 її продавав. Ми квартиру готували до ремонту, - каже Антон. – Але півтора роки тому взяли дачу в кредит. Тепер нема чим гасить. Мусимо продати".

"За 75 тисяч навіть з ремонтом "трьошку" зараз ніхто не візьме, - говорить брокер Катерина Соломіна. – Директор нашого агентства сказала ще на початку лютого дорогих квартир на продаж не брати, бо покупців нема".

Договір купівлі і продажу сторони підписують в агентстві нерухомості.

"За послуги ми беремо 2 відсотки, - попереджає брокер. - Якщо купите за 50 тисяч, нам віддасте – 1 тисячу. Власник не хоче вказувати у документах повну вартість квартири, тому будемо писати оціночну. Бо ви платите податок всього 1 відсоток, а він 7,5"

Зараз ви читаєте новину «Трикімнатну квартиру у столиці можна купити за 50 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути