четвер, 17 квітня 2014 16:49

У Раді дозволили не реєструвати житло, яке було побудовано до 5 серпня 1992 року

У Раді дозволили не реєструвати житло, яке було побудовано до 5 серпня 1992 року

Верховна Рада ухвалила закон про скасування необхідності реєструвати житлові будинки та прибудови, побудовані до 5 серпня 1992 року.

За ухвалення законопроекту №2252 проголосували 263 депутата.

Нагадаємо, що до прийняття закону процедура набуття права власності на приватні житлові будинки та прибудови, побудовані до 5 серпня 1992 року,не була врегульована.

Прийнятий закон "Про регулювання містобудівної діяльності" передбачає скасування прийняття в експлуатацію приватних житлових будинків, господарських споруд, садових і дачних будинків, споруджених до 5 серпня 1992 року.

Парламент прийняв рішення, що відтепер реєстрація прав на дані об'єкти нерухомості та подальше отримання свідоцтва про право власності буде відбуватися на підставі висновку техобстеження відповідних об'єктів, яке і буде свідчити про час побудови. Технічне обстеження об'єктів здійснюється територіальними органами державної архітектурно-будівельної інспекції на безкоштовній основі.

Ставки судового збору для даної категорії нерухомості змінили до 0,1 розміру мінімальної заробітної плати, що становить 1,7 гривні.

Зараз ви читаєте новину «У Раді дозволили не реєструвати житло, яке було побудовано до 5 серпня 1992 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути