вівторок, 08 жовтня 2013 12:29

Студентський гуртожиток за кордоном в 20 разів дорожче українського

Студентський гуртожиток за кордоном в 20 разів дорожче українського

Українські студенти, які поїхали за кордон на навчання, платять за проживання в гуртожитку в 20 разів більше, ніж віддають за тимчасове житло в столиці, пише ТСН.

Українка Наталка, яка здобуває медичну освіту в Італії, мешкає в університетському гуртожитку. Вона винаймає простору кімнату для однієї особи за 300 євро на місяць.

"Туди входить туалет і душ", - розповідає дівчина. Також у гуртожитку є двомісні та тримісні кімнати – ціна за них, відповідно, менша: "Якщо це двушка, тобто, двоє осіб - 250 з особи. 200 євро - якщо кімната на трьох", - говорить Наталка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В столиці почали активніше продавати котеджі

Платню у 300 євро, а це ціна оренди однокімнатної квартири в Києві, Наталка вважає справедливою. Адже і умови там відповідні. "Умови проживання в гуртожитку кращі, ніж в Україні", - говорить вона.

Дівчина знає, що каже, бо і в українських гуртожитках їй доводилось бувати. "Перше, що я одразу пам'ятаю, це таргани, в Італії я їх не бачила", - розповідає Наталка.

Таргани й бруд дійсно в українських гуртожитках є. Проте є і виключення. Та й ціна студентського житла в Україні набагато менша за італійське.

"За гуртожиток тариф – це 150 грн на місяць", - розповідає студент одного з українських вишів. Місячна платня за ліжко-місце в українських гуртожитках різниться. Якщо у Києві середня вартість становить 150 гривень з людини на місяць, то у Львові це 170, у Харкові – 200, а в Одесі – 250 гривень.

 

Зараз ви читаєте новину «Студентський гуртожиток за кордоном в 20 разів дорожче українського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути