четвер, 26 січня 2012 17:08

У Швеції побудували найменший будинок для студентів

У шведському місті Лунд побудували міні-будинок, розрахований для проживання студентів. Як пише видання The Local, орендувати житло, за умовами забудовника, зможе найбільш гідний кандидат.

Ідею будівництва компактного житла для студентів втілила в життя компанія AF Bostader (AFB). У побудованому міні-котеджі є кухня, зона для занять, ванна кімната з туалетом і душем і "спальне" горище. Поруч з будинком є ??маленька ділянка землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У британському будинку побудували трубу спеціально для Діда Мороза

У AFB вважають, що студентський міні-будинок - відмінна альтернатива кампусам, так як гуртожиток студент найчастіше використовує тільки для сну, не маючи індивідуального простору для домашніх занять і особистого часу. У компанії також відзначають, що оренда міні-котеджу обійдеться студентові в 2500 крон (370 доларів) на місяць, тоді як в середньому оренда більшої за площею квартири в Лунді обходиться в 4167 крон.

Орендаря для свого ноу-хау забудовник має намір вибрати серед найбільш талановитих студентів. При цьому переможець конкурсу повинен буде самостійно оплачувати житло і вести блог в мережі про життя в будинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для глухих батьків і їхніх дітей побудували будинок зі 100 вікнами

Разом з тим, ідея AFB не знайшла підтримки в місцевої влади. Міська житлова комісія порахувала, що котедж занадто малий для проживання і не пристосований для інвалідів. У результаті заявка забудовника на зведення в місті від 60 до 100 подібних міні-котеджів площею 10-12 квадратних метрів була відхилена. Тим не менш, AFB має намір опротестувати це рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наомі Кемпбелл побудувала собі екологічний будинок у формі ока

Місто Лунд розташоване на півдні Швеції. Тут знаходиться заснований у 1666 році Лундський університет - один з найбільших у Скандинавії. Цей навчальний заклад вважається в Швеції найбільш популярним серед студентів-іноземців.

Зараз ви читаєте новину «У Швеції побудували найменший будинок для студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути