вівторок, 24 грудня 2013 12:12

Показник забезпеченості житлом українців майже вдвічі менше європейського

Показник забезпеченості житлом українців майже вдвічі менше європейського
За даними звіту, забезпеченість житлом в середньому на одного жителя по Україні в минулому році склала 23,7 кв. м. У міських поселеннях цей показник становив 22,1 кв. м, у сільській місцевості - 27,2 кв. м.повідомляє УНН.

"Найвищі показники житлової забезпеченості - у Київській (32,7 кв. м), Вінницькій (27 кв. м), Черкаській (26,7 кв. м) та Чернігівській (26,2 кв. м) областях, найнижчий - в АР Крим (20,3 кв. м), містах Севастополі (21,1 кв. м) та Києві (21,3 кв. м)", - йдеться у звіті.

Індекс забезпеченості населення жилою площею відносно середньоукраїнського показника кілька нерівномірний. Так, у Київській, Вінницькій, Черкаській та Чернігівській областях цей показник вище середньоукраїнського, АРК, Волинської області та Севастополі - нижче.

"Незважаючи на відносне зростання житлової забезпеченості по Україні (0,2 м кв/людину в рік) цей показник майже в два рази нижче порівняно з країнами ЄС (35-45 м кв/людини)", - резюмують експерти.
Зараз ви читаєте новину «Показник забезпеченості житлом українців майже вдвічі менше європейського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути