середа, 29 жовтня 2014 10:59

5 способів економити час

5 способів економити час

Щоденники, календарі, записні книжки з логотипами різних фірм - у кожного знайдеться макулатура, яка, по ідеї, маэ допомогти організувати час. Звичайно, комусь вони знадобляться, але, якщо врахувати, наскільки сьогодні розвинені технології, є більш зручні та ефективні інструменти, які допоможуть Вам працювати ефективніше і заощадять час.

Щоденник - особистий секретар

1. Як показує статистика, з восьми годин в офісі, тільки 4-6 годин є продуктивними. Увесь інший час витрачається на те, щоб розібратися із завданням і позбутися втоми. Тому вкрай важливо правильно організувати свою роботу і не забути про завдання.

Людина втомлюється на роботи в першу чергу від багатозадачності, від того, що потрібно утримувати в голові купу інформації - куди простіше скористатися "особистим секретарем", так званим менеджером задач. Істотно полегшити вам завдання може чимало мобільних додатків. На Andoid є Trello, Schedule Planner Pro, Handy Note, а на iOS - LeaderTask, Clear або Час.

2. Функція "нагадування"

Скільки б часу не виділялося на проект, найчастіше цього виявляється мало. "Ще б тиждень", "От якби здача була на день пізніше, то ..", "Однією ночі не вистачило, розумієте?" ... Знайома ситуація?

Є дієвий спосіб уникнути таких казусів - встановити функцію на телефоні, яка впродовж дня, тижня, місяця буде нагадувати про необхідність виконати задачу. Так, наприклад, кожен день о 10 ранку телефон буде сповіщати вас про поточні завдання. Таким чином, ви не тільки встигнете вчасно, але і збережете час і підвищите ефективність.

3. Функція "календар"

Календар - звучить банально, але на смартфоні це набагато більш функціональний інструмент. Адже, на відміну від календаря настінного, він може оповіщати вас про різні заходи, а головне - з його допомогою ви точно не забудете про День Народження друзів, ювілеї батьків або весілля співробітниці. Одне з правил нетворкінгу, говорить: всі люди люблять свій день народження і всім приємно, коли про їх свято пам'ятають. Подзвонити, привітати особисто або відправити квіти - справа ваша, а за гаджетом залишається нагадування про подію.

Варто звернути увагу, що календарі і нагадування на різних пристроях можуть бути синхронізовані і, відзначаючи дати на ноутбуці, ви одночасно відзначаєте їх і на смартфоні. І навпаки.

4. Відеоконференцзв'язок як заміна особистої присутності

Завдяки цьому нововведенню, яке широко використовується в Європі і потихеньку впроваджується в життя українців, можна в прямому сенсі бути в двох місцях одночасно. Якісний відеоконференцзв'язок, і чітке звучання цілком здатні замінити переговори наживо. При цьому, вам не потрібно витрачати час на дорогу, пробки та інше. Відеозв'язок - дуже зручний інструмент для нарад, так як за допомогою нього можна показувати слайди, таблиці, графіки, зображення, виводити екран свого комп'ютера і багато іншого ... До речі, ці функції доступні практично у всіх навіть безкоштовний програмах.

5. Кредитна карта

Кредитна карта дає можливість завжди бути при грошах, позбавляючи необхідності заїжджати додому, щоб дістати заощадження з конверта, а також економить час, який ви витрачаєте на підрахування дрібниці. Таким, чином, отримавши кредитну карту, звернувшись в банк з вигідними умовами, ви економите час, маєте завжди при собі будь-яку суму грошей, а ризик втратити заощадження практично нульовий.

Використовуючи ці поради, можна забути про висловлювання на кшталт "Я знову не встигаю!". Адже успіх приходить не до тих, хто працює 24 години на добу, а до тих, хто працює головою.

Зараз ви читаєте новину «5 способів економити час». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути