понеділок, 25 липня 2011 06:30

Змії переповзають у міста

— Чув, через надмірну вологість у лісі розвелося багато змій. Розповідали, вони в міста переповзають. Що робити, коли побачив змію, і чи є у нас вакцина проти зміїних укусів?

Олег Білокінь, 31 рік, Полтава.

— Коли побачили змію, обійдіть її стороною, — відповідає 60-річний Віктор Закалюжний із природничого факультету Педагогічного університету. — Вона першою не нападе. Укусити може, якщо загрожуватимете її життю чи потомству. У Полтавській області отруйна лише лісова гадюка. Її справді можна побачити в місті. Змії їдять мишей, а гризуни живуть біля людей. Часто плутають гадюку з водяним вужем, який не має світлих плям на голові. Укус гадюки болючий. З'являється слабкість, запаморочення. Треба швидко відсмоктати яд із рани й викликати "швидку". Смертельних випадків після укусу майже не буває.

В обласному управлінні охорони здоров'я говорять, що вакцини проти зміїних укусів достатньо.

— Зараз є, повністю забезпечуємо вакциною райцентри, — каже Віктор Лисак, начальник управління. — У селах немає, там вакцина не потрібна, бо її виписує тільки хірург. Людині просто треба вчасно повідомити про випадок, і лікарі приїдуть.

Зараз ви читаєте новину «Змії переповзають у міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути