понеділок, 07 січня 2013 07:30

Перший — мужчина

У неділю вранці купував продукти на базарі біля площі Зигіна. Навпроти торговельно-розважального центру "Київ" літня жінка з двох великих ночв продавала свіжу рибу.

— У мене лучші карасики в городі, прямо з річки. Підходьте, не пожалієте, а як много возьмете, я ще і скидочку зроблю, — підзиває. — Весь Київський район знає, що в мене риба хороша. За п'ять лєт ні одного недовольного клієнта.

До продавщиці підходить дівчина років 20, просить зважити 4 кілограми риби.

— Дєвушка, нємєдлєнно відійдіть отсюда. Не нужно мене до істерики доводити, — червоніє від люті продавщиця. — Як сильно риба нужна — подходьте за півгодинки. Раніше все одно не продам.

Дівчина відходить убік, здивовано дивиться на продавщицю.

— Та не нужно мене так рассматрівать. Я вам по-руському сказала: риби не продам. Першим клієнтом должен бути мужчина, а потім всі остальні. Це ж найперша прімєта успішної торгівлі, — кричить базарниця. — Я вже і так раз жіночці першою рибу продала. То весь день на смарку пішов.

Розвертається до покупця спиною.

— Та пішли ви нафіг зі своєю рибою. То, відать, мужики на тебе вніманія в жизні не обращають, так ти їх дурацькими прикметами завлікти питаєшся, — переходить на крик і дівчина. — Запомніть: у мене друзєй на районі много. Розкажу їм, то ніхто і близько до вашої гімняної риби не притронеться. Ніякий забобон не поможе.

Один мій знайомий вірив у прикмету — "на яку ногу спіткнешся". Казав, якщо на праву — чекай гарних новин, ліву — будуть неприємності. Якось біля під'їзду спіткнувся на праву ногу, а через хвилину з даху на нього впала велика грудка снігу. Знайомий довго матюкався, півдня в нього сильно боліла голова. Після цього перестав ходити взимку під будинками та вірити в забобони.

Зараз ви читаєте новину «Перший — мужчина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути