понеділок, 10 жовтня 2011 07:15

"Можуть затримати, якщо схожий на злочинця"

Автор: фото надане ГУ УМВС в Полтавській області
  Юрій Сулаєв: ”На п’яного протокол не пишуть, чекають, доки протверезіє”
Юрій Сулаєв: ”На п’яного протокол не пишуть, чекають, доки протверезіє”

У Полтаві останніми тижнями патрульні міліціонери часто зупиняють людей, просять документи. Попереджають, проводять рейдові перевірки.

— Якщо нічого поганого не зробили, зупиняти на вулиці й вимагати показати документи ніхто не має права, — говорить Юрій Сулаєв з обласної міліції. — Патрульні затримують людину, коли підозрюють у скоєнні злочину, або ж вона вчинила правопорушення і зникла з місця, або перебуває у розшуку, на неї є орієнтування. Можуть затримати, якщо схожий на злочинця. Тоді привезуть до найближчого міськрайвідділу для перевірки по відповідних базах.

За який час повідомляють рідним про затримання?

— Коли привозять у відділок хулігана, що порушує громадський порядок, садовити його за ґрати не будуть. Склали адміністративний протокол — і відпустили додому. Хай сам телефонує рідним. На п'яного протокол не пишуть, чекають, доки протверезіє. Установлюють особу. Вранці дільничний попереджає сім'ю, де їхній родич. Якщо п'яний хуліган має документи, працівники міліції самі можуть передзвонити до нього додому. Буває, серед ночі приїздять батьки, просять відпустити. Та коли людина дебоширить, небезпечна для оточення та рідних, лишають у відділку до суду. Коли затримують небезпечного злочинця, спілкуватися по телефону йому взагалі не дають. Якщо людину підозрюють у скоєнні злочину, її заарештовують. Рідним повідомляють про місце знаходження підозрюваного впродовж доби. Під вартою тримають до 10 діб. Більше — тільки за рішенням суду.

Зараз ви читаєте новину «"Можуть затримати, якщо схожий на злочинця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути