понеділок, 19 листопада 2012 06:45

"Київстар" подбав про безпеку дітей у "Домашньому інтернеті"

Автор: фото: Сергій Дзех
  Сервіс ”Батьківський контроль” компанія ”Київстар” розробляла у співпраці з ”Майкрософт”
Сервіс ”Батьківський контроль” компанія ”Київстар” розробляла у співпраці з ”Майкрософт”

Від листопада компанія "Київстар" розпочала нову всеукраїнську соціальну кампанію — "За безпеку дітей в інтернеті". Її мета — інформувати батьків про технічні засоби захисту нащадків під час користування "Домашнім інтернетом".

— Соціальна кампанія закликає дорослих безкоштовно підключати новий сервіс — "Батьківський контроль", який захищатиме дітей від онлайн-загроз під час роботи за комп'ютером чи ноутбуком, — говорить Світлана Немиро, менеджер зі зв'язків із громадськістю харківської філії компанії "Київстар". — Новий сервіс особливо важливий для батьків менших дітей, яким дарують перший комп'ютер.

Послуга "Батьківський контроль" блокує доступ малечі до небезпечних та дорослих сайтів, обмежує спілкування з незнайомими людьми та дозволяє дорослим установлювати час, коли дитина може користуватись інтернетом.

— Сервіс допоможе батькам самостійно вибрати сайти, які вони дозволяють переглядати. Для зручності компанія "Київстар" раніше вже визначила 44 корисних посилання. Їх список є на сайті компанії, — розповідає Олександр Гордєєв, начальник відділу з продажу фіксованого зв'язку на масовому ринку харківської філії компанії "Київстар". — Завдяки сервісу батьки щодня зможуть бачити сайти, які відвідувала дитина і на які зайти не змогла. Це допоможе краще вибудовувати лінію виховання.

Послуга "Батьківський контроль" працює на домашніх комп'ютерах із ліцензованими операційними системами "Віндовз XP", 7, 8. Для встановлення сервісу потрібно завантажити програму "Центр сімейної безпеки Київстар". Вона є на сайтах www.bezpeka.kyivstar.ua, www.kyivstar.ua

— Після завантаження запускається інсталяційний файл та встановлюється програма. При першому запуску відкриється майстер налаштувань. Там будуть інструкції, що робити далі, — каже Гордєєв. — На весь процес установлення програми піде не більше 30 хвилин.

Сервіс "Батьківський контроль" компанія "Київстар" розробляла у співпраці з компанією "Майкрософт".

— Ми об'єднали зусилля з провідним телеком-оператором країни та створили технічне рішення — перший рівень безпеки від онлайн-ризиків, — розказує В'ячеслав Ковальов, регіональний представник "Майкрософт Україна" у Харківському регіоні. — Звернули увагу батьків на те, що потрібно приділяти більше уваги захисту дітей від потенційних загроз у мережі.

Компанія "Київстар" чотири роки реалізує програму "Безпека дітей в інтернеті". За цей час телеком-оператор розробив унікальну послугу "Батьківський контроль" для мобільних телефонів, провів кампанію "Розкажіть дітям про безпеку в інтернеті", запровадив програму "Безпечний інтернет "Київстар" — школам", випустив посібник "Діти в інтернеті: як навчити безпеці у віртуальному світі".

Зараз ви читаєте новину «"Київстар" подбав про безпеку дітей у "Домашньому інтернеті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути