четвер, 30 липня 2009 17:16

Хліб подорожчав на 60–90 копійок

Минулого тижня полтавський хліб подорожчав на 13–18%. Торік улітку в розпал жнив він теж зростав у ціні. Потім — ще в листопаді. Білий пшеничний хліб першого ґатунку, порівняно з минулим роком, подорожчав на 60 коп. і коштує 2,6 грн, поживний — на 90 коп. і тепер його можна купити за 3 грн.

— У державі незрозуміла невідповідність, коли зниження ціни на сировину ніколи не дає зниження ціни на те, що із неї виробляють, — каже начальник обласного Головного управління агропромислового розвитку Олександр Сень. — На м"ясо, молоко, зерно ціна зменшується, а на продукцію — ні. Те ж саме з хлібом.

Голова обласної асоціації фермерів Микола Горошок говорить, що так відбувається, бо держава не контролює ситуацію.

Хлібопекарі переконують — соціальний хліб для них давно збитковий і на збільшення ціни впливає зростання зарплати, вартості пального й енергоресурсів. А ще їм доводиться пекти з привізного борошна, бо місцеві млини не дають відстрочки на оплату.

Щоб уникнути подальшого подорожчання хліба, облдержадміністрація проситиме Кабмін про відстрочку платежів за борошно з аграрного фонду. Воно дешевше за ринкове.

Зараз ви читаєте новину «Хліб подорожчав на 60–90 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути