понеділок, 23 травня 2016 12:44

Звільнення Мосійчука - політичний хід Луценка - експерт

Звільнення Мосійчука - політичний хід Луценка - експерт
verge.zp.ua

Новий генпрокурор Юрій Луценко зняв обвинувачення з радикала Ігоря Мосійчука, щоб задобрити Ляшка.

Про це сказав політолог Віктор Небоженко у коментарі Gazeta.ua.

"Відкликання арешту Мосійчука - відвертий політичний тілорух молодого прокурора. Він зацікавлений, щоб Радикальна партія разом із Ляшком змінила своє ставлення до опозиції та влади. Тут не юридичні причини, а політичні. Скільки зараз несправедливості є. Скільки хлопців, які воювали на фронтах, сидять. А саме цю справу витягнули. Він показав - якщо будете добре поводитися, допомагатиму вам і далі. Він чекає захвату й подяки з боку Ляшка, ну й Мосійчука", - розповів експерт.

"Крайнім" у ситуації з Мосійчуком може стати невинувата людина, вважає політолог.

"Якийсь маленький чиновник постраждає. Якщо Радикальна партія поводитиметься не "як потрібно", подання переформулюють. Скажуть: частково провина була, і скинуть все на іншу людину", - додав Небоженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пафосний арешт Мосійчука в Раді закінчився "пшиком"

Нагадаємо, 20 травня Генеральна прокуратура відкликала своє подання на арешт народного депутата від Радикальної партії Олега Мосійчука. Посилаючись на рішення Вищого адміністративного суду України, повідомила про незаконність арешту нардепа.

Як відомо, 17 вересня 2015 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт Мосійчука. Тоді на засіданні парламенту генпрокурор Віктор Шокін показав відео, на якому радикал нібито вимагає хабара. Після цього Мосійчука у супроводі силовиків вивели з Ради, а Печерський районний суд дав згоду на арешт.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення Мосійчука - політичний хід Луценка - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути