середа, 06 березня 2013 16:09

Зустріч Януковича і Путіна мала проміжний характер - політолог

Зустріч Януковича і Путіна мала проміжний характер - політолог
За словами експерта, очевидно, що ніяких кардинальних рішень президентами прийнято не було. Фото: focus.ua

Президенту Росії Володимиру Путіну і його колезі Віктору Януковичу не було чого заявляти після зустрічі у Москві. Ніяких проривних документів вони не підписали, ключових рішень не прийняли.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив директор російського політологічного центру "Південь-Північ" Олексій Власов.

На його думку, зустріч носила проміжний характер.

"Навряд чи за результатами зустрічі можна говорити про вектор подальшого розвитку російсько-українських відносин. Очевидно, що ніяких кардинальних рішень прийнято не було. Плюси принаймні є в самому факті зустрічі. Є динаміка переговорного процесу, неформальний контакт між Путіним і Януковичем. Але всі крапки над "і" розставлять через деякий час", - вважає політолог.

"У центрі стратегічних питань - відношення України з Митним союзом. Наш центр займається моніторингом висловлювань офіційних осіб України з цього питання. Із січня по лютий міністром закордонних справ, представниками депутатського корпусу та й самим Януковичем виголошені абсолютно суперечливі позиції. Складається враження, що однозначного ставлення до того, як далі складатиметься діалог між Києвом і Кремлем із приводу євразійського проекту зараз не існує", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович призначив зустріч з Путіним на квітень

Він підкреслив, що протокол зустрічі президентів був порушений свідомо. Медійний інтерес до зустрічі Януковича і Путіна був настільки великий, що закритий характер зустрічі і недопуск туди медіа міг би стати негативним моментом. До того ж, ніяких документів за підсумками зустрічі оприлюднювати не планувалося, тому пішли на цей компромісний варіант і дали можливість журналістам спробувати з'ясувати якісь позиції.

"Питання журналістів про Митний союз - це довбання в одну і ту ж точку, щоб рано чи пізно почути інший варіант відповіді. Судячи з усього, Митний союз, євроінтеграція України і справа Юлії Тимошенко - це головні питання, на які йому доводиться постійно відповідати. У президента давно готові заготовки, що саме відповідати журналістам", - зазначив Власов.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович зустрівся з російським колегою Володимиром Путіним у Москві. Глави держав обговорили співробітництво країн у газовій сфері, питання добудови третього і четвертого блоків Хмельницької АЕС, активізацію роботи по спільному виробництву літаків сімейства Ан. Головним питанням двосторонніх відносин стало питання співпраці Києва з Митним союзом. Його поставили присутні журналісти, втрутившись у бесіду президентів усупереч правилам протоколу.

Зараз ви читаєте новину «Зустріч Януковича і Путіна мала проміжний характер - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути