вівторок, 05 березня 2013 16:33

Путін "перейшов до пряників" у стосунках із Януковичем - експерт

Путін "перейшов до пряників" у стосунках із Януковичем - експерт
Володимир Горбач. Фото:obozrevatel.com

Зовнішні партнери президента Віктора Януковича зрозуміли, що його не можливо залякати, тому перейшли до етапу, коли хочуть його підкупити.

Про це Gazeta.ua сказав політичний аналітик Інституту Євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач, коментуючи результати вчорашніх переговорів Януковича із президентом РФ Володимиром Путіним.

"Зараз зовнішня політика Віктора Федоровича призвела до того моменту, коли його зовнішні партнери зрозуміли, що його не турбують фінансові, чи іміджеві збитки. Оскільки таку людину не можливо залякати, то відповідно перейшли до етапу, коли хочуть його підкупити", - висловив думку політолог.

Окрім того, він зауважив, що саме "до цього зводився Брюссельський саміт", адже він почув обіцянку макрофінансової допомоги із боку Євросоюзу, а за цим "стояла протекційна можливість отримати кредит МВФ, а там уже ціна на десятки мільярдів".

"Президент Путін, розуміючи цю ситуацію, також перейшов до пряників. Оскільки вони обоє є пострадянськими президентами, вихідцями із радянської системи, то думаю, що основна розмова була не про макрофінансову допомогу Україні, а про певні корупційні вигоди від співробітництва між державами, в першу чергу, в газовій сфері", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тюремники кажуть, що запропонували Тимошенко їхати в суд, а вона "відвернулася до стіни"

Зокрема політичний аналітик підкреслив, що "оскільки торгівля газом завжди вважалась бізнесом президентів на пострадянському просторі, то вся та атмосфера комфорту, яка була створена Януковичу, мала на меті обговорення фінансово-інтимних питань, пов'язаних із укладанням нової угоди, чи змінами від розподілу прибутків від угоди, яка на сьогодні існує".

"Я думаю, що на переговорах Путіна та Януковича прозвучала пропозиція від російського президента українському президенту щодо того, які можуть бути його персональні вигоди в східному напрямку в тому разі, якщо він не буде виконувати умови Європейського союзу і фактично зірве підписання угоди про асоціацію, а можливо навіть і спроможеться вийти із Європейського енергетичного співтовариства, тобто чого обіцяє Росія", - резюмував політичний експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп приніс до Ради картонне зображення Азарова

Нагадаємо, 4 березня президент України Віктор Янукович здійснив робочий візит до Російської Федерації. Головними темами переговорів були питання українсько-російського співробітництва, передусім в енергетичній, торговельно-економічній та науково-технічній сферах. Підписання документів за результатами зустрічі не планувалося.

Зараз ви читаєте новину «Путін "перейшов до пряників" у стосунках із Януковичем - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути