четвер, 15 жовтня 2015 10:57

Журналісти знайшли у Лондоні "таємну" квартиру Насірова

Журналісти знайшли у Лондоні "таємну" квартиру Насірова

Очільник Державної фіскальної служби Роман Насіров має ще одну квартиру у Лондоні, яку не вказав у своїй декларації про доходи за 2014 рік.

Як стало відомо з витягів із Британського реєстру нерухомості, Насіров має квартиру №22 в будинку Фоллоуфілд по вулиці Леннокс Роуд в Іслінгтонзькому Боро Лондона (район на півночі міста, далеко від центру однак входить у Внутрішній Лондон), - повідомляють "Наші гроші".

З британських ріелторських сайтів можна довідатися, що квартира – трикімнатна, і що її приблизна вартість на сьогодні складає 241 тисяч фунтів.

Власником права "leasehold" на вказану квартиру є Насіров. Оформлене це право було в 2005 р., заплатили за нього £120 000, і як свідчить витяг, ці кошти були взяті в кредит у банку HSBC Bank PLC.

"Leasehold" – це право тимчасової власності, дещо схоже на довготривалу оренду (зазвичай від 40 до 125 р.)

На час придбання цієї нерухомості Насіров працював у приватних міжнародних компаніях: директор з розвитку бізнесу фінансових продуктів "Рид Бізнес Інформейшн", директор з розвитку бізнесу в країнах СНД "ДжиРЄс Капітал Маркетс", голова з розвитку бізнесу в країнах СНД "Кантор Фитцджеральд – БиДжиСи".

У той же час Насіров мав і свій приватний бізнес у Лондоні: у 2005 році він разом з батьком заснував тут компанію "Nasirov LLP". Контактною адресою Романа Насірова як засновника цієї компанії у британському реєстрі була вказана ця сама квартира на Леннокс Роуд.

Фірма була ліквідована у 2009 р.оці коли Насіров повернувся працювати в Київ.

Окрім того цю ж адресу на Леннокс Роуд Насіров вказував при оформленні у 2007 році договору на купівлю іншої нерухомості в Лондоні – квартири №5 у будинку по вулиці Лаймхарбор 3, тієї самої, дані про котру оприлюднив у вересні екс-заступник Насірова по ДФС Костянтин Лікарчук.

Роман Насіров в ефірі "Шустер Лайф" запевняв, що не має квартири у Лондоні. Дослівно глава ДФС сказав таке: "Квартира в Лондоні не є моєю власністю і моя декларація була заповнена у відповідності до законодавства України".

Зараз ви читаєте новину «Журналісти знайшли у Лондоні "таємну" квартиру Насірова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути