понеділок, 21 липня 2014 12:39

Журналісти розкопали, що у Яценюка є "залізобетонний" бізнес

Журналісти розкопали, що у Яценюка є "залізобетонний" бізнес
Фото: http://www.radiosvoboda.org

 Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк є співвласником Чернівецького заводу залізобетонних конструкцій та виробів. Про це повідомляє програма спільного виробництва Радіо Свобода та Першого Національного телеканалу "Схеми з Наталкою Седлецькою".

Яценюк дотепер уникав публічних згадок про свою участь у цьому бізнесі, а офіційні дані з державного реєстру досі залишались поза увагою журналістів.

Директор заводу Іван Мельничук розповів журналістам "Схем", що він є хрещеним батьком Яценюка, і що прем'єр-міністр справді має частку в заводі у розмірі 6%.

"Він виріс на моїх очах, я знав його батька, це Чернівці, ми жили поряд. Ми подружилися ще до народження Арсенія Петровича. Він юрист. Ну, і ми співпрацювали", – сказав Мельничук.

У декларації Арсенія Яценюка немає прямої згадки про завод на Буковині. Є лише інформація про внесок до статутного капіталу невказаного приватного підприємства – майже 25 тисяч гривень.

Сукупний дохід Яценюка за минулий рік – близько двох мільйонів гривень, з них зарплата депутата – 150 тисяч гривень. Решта – від продажу майна, дивідендів та з інших, неназваних джерел.

На офіційний запит прес-служба прем'єра повідомила, що частка Яценюка передана в управління самому заводу.

"Частка Арсенія Яценюка в статутному капіталі ТОВ "Чернівецький завод залізобетонних конструкцій" складає 6,04484% номінальною вартістю 24 975 гривень. 16.07.2012 року укладено договір управління цією часткою, відповідно до якого вона передана в управління Управителю ("Чернівецькому заводу залізобетонних конструкцій")", – йдеться у відповіді.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти розкопали, що у Яценюка є "залізобетонний" бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути