пʼятниця, 14 квітня 2023 08:10

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ мають декілька варіантів розвитку подій під час контрнаступу – Данілов

ЗСУ мають декілька варіантів розвитку подій під час контрнаступу – Данілов
Секретар РНБО висловився про очікуваний контрнаступ ЗСУ. Фото: facebook.com/rnbou

Українські військові мають декілька варіантів розвитку подій на фронті.

Усі публічні припущення щодо контрнаступу Збройних сил України не мають під собою жодного підґрунтя, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в телемарафоні "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

"Ми свідомі про всі процеси, які відбуваються на фронті. У президента кожного дня є інформація про стан справ на фронті, в нашому секторі безпеки і оборони. Що стосується наших військових планів, про них будуть знати, коли це затвердиться у відповідний спосіб. Усі припущення під собою не мають жодного підґрунтя. Усе це буде вирішуватися в останній момент, коли буде прийматися остаточне рішення", – сказав Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий остудив "гарячі голови" українців перед контрнаступом ЗСУ

За його словами, Сили оборони мають "не один, не два, не три і не чотири варіанти" розвитку подій на фронті. Їх втілення залежить від "багатьох факторів", які "оцінюються щодня".

Він наголосив, що контрнаступ ще не означає перемогу у війні з Росією. Зауваживши, що "немає трактування "контрнаступ".

"У нас немає трактовки "контрнаступ". У нас є розуміння, що треба звільнити усі наші території, включно з ситуацією 1991 рік. Іншої ситуації у нас на сьогодні немає. До того часу, поки це не зроблять наші Збройні сили, про жодне закінчення війни йтися не може", – підсумував Данілов.

2 квітня Олексій Данілов оприлюднив 12 кроків деокупації Криму, які розробляються із залученням широкого кола фахівців та експертів.

План включає, зокрема, негайний виїзд з півострова громадян РФ, обговорення проєкту пам'ятника "русский военный корабль идёт нах*й", а також перейменування Севастополя, ймовірно, на Ахтіар.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ мають декілька варіантів розвитку подій під час контрнаступу – Данілов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути