четвер, 20 листопада 2014 18:32

Жодна з партій не обговорює реформ — політтехнолог

Жодна з партій не обговорює реформ — політтехнолог
unian.net

Політтехнолог Олександр Кочетков називає проект коаліційної угоди декларацією про наміри для суспільства.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Дійсно, коаліційна угода — не конструктивна. Це декларація про наміри для громадськості. Щоб люди бачили, що у президента є якісь пропозиції і йде якась робота. Насправді, жодна партія не обговорює ідеологію реформ. Якби їх обговорювали, то політики дали б список усіх реформ і конкретику — коли і до чого призведуть. Натомість консервуються старі підходи. Тобто отримали нові обличчя, але у старому функціоналі", — розповів Кочетков.

Він зазначив, що у коаліційних переговорах домовляються дві особи — Порошенко і Яценюк.

"Йде серйозна розмова між Порошенком і Яценюком. Намагаються розподілити впливи. Порошенко хоче цілковитий на силовиків та на деякі фінансові важелі. Яценюк — мати виключний вплив на всю фінансово-економічну сферу та на Міністерство внутрішніх справ. "Самопоміч" і "Радикальна партія Олега Ляшка" з'явились в коаліції, тому що президент хоче розпорошити вплив "Народного фронту". Оскільки він набрав більшість на виборах. Тобто чим більше депутатів у більшості, тим менше вплив у кожної окремої фракції. Якщо зменшити коаліцію, то, можливо, вона буде більш керованою. Але тільки, коли домовляться Порошенко і Яценюк".

Експерт додав, що проект коаліційної угоди можна підписати хоч сьогодні: "Нічого від цього не зміниться. Доки не знайдуть консенсус в системі впливів".

Нагадаємо, що міжнародний експерт Андерс Ослунд заявив, що проект коаліційної угоди не містить чіткої стратегії. Експерт вказує, що він нагадує документ радянської номенклатури. Його мета зберегти стару систему. Такий консервативний документ ніколи не породить реформи. На думку Ослунда, три провідні партії можуть утворити достатню більшість у парламенті. Каже: "чим менше партій, які в коаліції, тим легше буде працювати".

 

Зараз ви читаєте новину «Жодна з партій не обговорює реформ — політтехнолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути