четвер, 29 вересня 2016 19:15

Живемо, як на початку 1990-х - експерт про правління Порошенка

Живемо, як на початку 1990-х - експерт про правління Порошенка
Фото: pravda.com.ua

За президентства Петра Порошенка рівень життя населення упав до початку 1990-х років.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав соціолог Євген Головаха.

"Люди сподівалися, що почнуться потужні громадські процеси. Будуть відбудовувати нову політичну систему з ідеологічними партіями, а не клановими осередками, які лобіюють певні інтереси. Очікували економічних змін. Але принципових змін у соціальній організації нема. Вертикальна система залишається старою", - констатує експерт.

Це формує ставлення громадян до політикуму. Люди не мають лідера, якому б довіряли. Відбувається розпорошення голосів. Рейтинг Порошенка півроку тримається на рівні 10%, зазначає Головаха.

"Президентські рейтинги - це цифри нашого політичного розвитку. Усі керівники держави мали приблизно однакову динаміку. Але у Порошенка ситуація гірша. Таке падіння рівня життя, як зараз, було лише на початку 1990-х.

На президента покладають відповідальність за економіку. Безпосередньо за неї відповідає прем'єр-міністр. Коли у Яценюка був 1%, рейтинг Порошенка теж знижувався. Нинішній прем'єр — це кандидатура Порошенка. Якщо ситуація повториться, є підстави чекати нової хвилі зниження рейтингів", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко залежить від війни, безвізу та Гройсмана

Раніше голова фракції БПП Ігор Гринів розповів про підготовку до чергових виборів. Він заявив, що "президентові вдалося побудувати армію, проте змінити суспільство зараз не вдається".

Зараз ви читаєте новину «Живемо, як на початку 1990-х - експерт про правління Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути