вівторок, 20 грудня 2011 17:15

Спецтема: Саміт Україна-ЄС

Життя в Україні таке, що нам потрібен контролер з Брюсселю - Погребинський

Життя в Україні таке, що нам потрібен контролер з Брюсселю - Погребинський

Справою Тимошенко Євросоюз шантажує Україну, відкладаючи підписання угоди про асоціацію.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень Михайло Погребинський.

"З боку Євросоюзу це означає елементарний шантаж. Віктору Януковичу дали зрозуміти: доки Тимошенко сидить у тюрмі і не може вільно займатися політикою та брати участь у наступних парламентський виборах, то просування України по шляху євроінтеграції не буде. Бо якщо завершили переговори, то чому не парафують угоду?" - зазначив політолог

За словами Погребинського, від такого підсумку саміту Україна-ЄС програли обидві сторони.

"Але більше програла Україна. 90% зобов'язань за угодою з ЄС нам потрібні незалежно від того, чи інтегруємося ми до Європи. Однак для влади вони мають смисл лише тоді, коли європейці пообіцяють перспективу членства. Якщо ж її нема, то політична асоціація з тими, хто нас не хоче, не має сенсу. Для Європи це теж погано, бо вона позбавляє себе можливості впливу на внутрішню українську політику. Двері між нами ще не зачинилися, але прикрилися. Для простого українця мало б значення підписання угоди. Бо це був би перший крок до демократизації системи влади, створення незалежного судочинства, дотримання прав і свобод тощо. Життя таке, що нам потрібен контролер з Брюсселю", - підсумував Погребинський.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Ван Ромпей не поспішав тиснути руку Януковичу: в Києві завершився саміт

Нагадаємо, на саміті у Києві 19 грудня Україна та Європейський союз оголосили про завершення переговорів щодо угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі.

"Керівники переговорів досягли спільного розуміння щодо повного тексту Угоди про асоціацію, який визначить майбутнє договірно-правової бази відносин Україна-ЄС", - йдеться у спільній заяві.

Зараз ви читаєте новину «Життя в Україні таке, що нам потрібен контролер з Брюсселю - Погребинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути