неділя, 05 липня 2015 19:27

Жебрівський сказав, що робити з Донбасом

Жебрівський сказав, що робити з Донбасом

Глава Донецької обласної військової-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив про необхідність розробити стратегічний план розвитку Донбасу до 2025 року.

Про це він заявив на форумі "Донбас -Україна. Порядок денний", який проходив 5 липня у Слов'янську, - пише "Українська правда"

Говорячи про вибори на окупованій території Донбасу, Жебрівський заявив, що чесні вибори тут "поки неможливі".

На думку губернатора, вибори на окупованій території будуть можливі лише після того, як російсько-український кордон на окупованих територіях буде контролюватися українськими силовиками, а також після того, як протягом не менше 3 місяців мешканці окупованих територій зможуть безперешкодно отримувати інформацію з різних джерел.

За словами глави ОДА, спершу необхідно звільнити Донецьк, після чого встановити контроль над державному кордоні та допомогти Росії стати європейською.

"Від Сяну до Дону, і так в майбутньому "європезуємо" Росію", - зазначив Жебрівський.

Також він підкреслив: на Донбасі немає громадянської війни, натомість є присутність російських батальйонних груп, тому для наведення ладу у регіоні необхідно перекрити кордон від найманців за допомогою миротворців та ОБСЄ.

"Перекриття кордону можливе за допомогою ОБСЄ або за допомогою миротворців", - заявив Жебрівський та припустив, що тоді "за два тижні з мінімальними втратами серед військових і цивільних юрисдикція України буде на всій території Донецької та Луганської областей".

Разом з тим Жебрівський заявив: "Є кілька фінансово-промислових груп, які підкорили собі не тільки економіку, а й владу. Цей пристрій повинен бути зламано".

Як відомо, до виборів 2014 на Донбасі традиційно понад 90% виборців голосували за Партію регіонів, членами якої були мільярдер Рінат Ахметов та Борис Колєсніков та володіють значними активами на території Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Жебрівський сказав, що робити з Донбасом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути