неділя, 22 травня 2011 15:29

Затриманий з приводу 9 травня "свободівець" оголосив голодування

Затриманий з приводу 9 травня "свободівець" оголосив голодування

Депутат Пустомитівської райради Львівської області від ВО "Свобода" Степан Підкуймуха оголосив голодування на знак протесту проти незаконного затримання.

Як повідомив адвокат затриманого Руслан Валько, Підкуймуха написав заяву на ім'я начальника Львівського міського управління міліції про те, що він оголошує голодування і вимагає звільнення.

Депутат вважає, що його затримали незаконно, оскільки він добровільно прийшов на допит в управління і ніяк не перешкоджає слідству, повідомляє прес-служба "Свободи".

За словами адвоката, у понеділок відбудеться судове слухання про обрання запобіжного заходу для Підкуймухі. Зараз він знаходиться у львівському ізоляторі тимчасового утримання.

Підкуймуху затримали 20 травня, коли він прибув у Львівське міське управління МВС на допит як свідок у справі про події 9 травня у Львові. Згодом йому повідомили, що проти нього прокуратура порушила кримінальну справу за статтями 293 і 296 (ч.2) Кримінального кодексу.

Зараз ви читаєте новину «Затриманий з приводу 9 травня "свободівець" оголосив голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути