понеділок, 20 квітня 2015 14:06

Заступник Шокіна пропіарився на "хабарі" в $10 млн - політолог

Заступник Шокіна пропіарився на "хабарі" в $10 млн - політолог
Фото: news.eizvestia.com

Політолог Андрій Золотарьов вважає особистим піаром заяву заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе щодо спроби його підкупити. Про це експерт сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Все більше складається враження, що іноземні легіонери у нас працюють артистами розмовного жанру — швидше як піар фахівці, ніж люди, які повинні вирішувати проблеми.

В першу чергу, за що 10 мільйонів доларів у місяць? По-друге, виникає питання як і хто організував зустріч і розмову із замом генпрокурора? Людина з вулиці до нього ж не підійде. Якщо ж підійшли, то виходячи з європейської точки зору, чому тоді немає заяви про злочин? Сакварелідзе щонайменше мав би оприлюднити особи тих, хто робив таку пропозицію. Або порушити кримінальну справу. А у цьому випадку складається враження, що основною метою було назвати гучну цифру, вкинути її і нехай розповідають, що заступник генерального прокурора не продається", - сказав Золотарьов.

На думку політолога, за хабар у 10 млн доларів, представник прокуратури міг би надавати різноманітні "послуги" у сфері кришування бізнесу.

"Йдеться про забезпечення фінансових оборудок або якісь контрабандні схеми. Наприклад, ще до призначення Сакварелідзе деякі обласні прокурори стали мультимільйонерами завдяки тому, що мали власну долю у бізнесі. Бо часто мова йшла саме про особисту участь високопосадовця прокуратури у напівлегальних видах бізнесу", - розповів політолог.

Нагадаємо, що в інтерв'ю одному з видань Сакварелідзе повідомив, що йому пропонували значну суму в якості хабара. "Мене хотіли взяти на "утримання" - 10 мільйонів доларів на місяць", - повідомив заступника генпрокурора, не уточнивши, від кого надійшла пропозиція.

Зараз ви читаєте новину «Заступник Шокіна пропіарився на "хабарі" в $10 млн - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути