пʼятниця, 30 березня 2012 16:34

"Замість "соціальних ініціатив" Азаров і Янукович краще б подбали про дотримання закону"

"Замість "соціальних ініціатив" Азаров і Янукович краще б подбали про дотримання закону"
"Хто краще попросить і слинявіше поцілує руку барину - отримає більше", каже Петро Рябенко Фото: liveinternet.ru

Жодна влада не виконувала закону. Про це у новому номері журналу "Країна" завив юрист громадської організації воїнів-афганців "Ніхто, крім нас" Петро Рябенко.

"Ще Ніцше описав нашу ситуацію - декаданс. Непорядні люди через засоби масової інформації розповсюджують неправду. А проста людина в ній не може розібратися", - підкреслив він.

"Замість "соціальних ініціатив" Азарову і Януковичу варто було б подбати про дотримання закону. Римські юристи ще в античні часи стверджували: коли закінчується закон, починається тиранія", - зауважив Рябенко.

За словами юриста, жодній нормальній людині не може подобатися, що її годують з руки, подають милостиню.

"Влада називає категорії тих, кому мають збільшити виплати - виходить, весь народ випрошує в Азарова нещасні копійки. І ці подачки узаконив Конституційний суд, надавши право Кабміну вручну розподіляти кошти. Хто краще попросить і слинявіше поцілує руку барину - отримає більше", - наголосив він.

"Ми ж боролися й боремося не за пільги або якісь гарантії, а за неухильне дотримання законодавства. Ось, наприклад, мій друг - ветеран Афганістану, інвалід I групи. Згідно з законом "Про статус ветерана війни" він щороку до 9 Травня має отримувати тисячу доларів. Це - окрема виплата. Але жодного разу за 15 років він не отримав більш як 100 доларів. За жодної влади! Жодна влада не виконувала закону. І Кабмін Тимошенко, і Кабмін Азарова своєвільно ці виплати зменшили. А це ж кримінальний злочин - перевищення службових повноважень", - підкреслив Рябенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будуть нові соціальні обіцянки Януковича, їх сума зростатиме - експерт

"Нам кажуть про соціальні ініціативи. Мовляв, дивіться - попередники давали по 100 доларів, а ми дамо по 110. А закон же насправді вимагає - 1000. Оце їхнє "відновлення справедливості". І таке кругом. Це - тиранія, а вони ще й хизуються", - зазначив юрист.

Про свою розмову з Тігіпком щодо соціальних виплат Петро Рябенко розповідає у новому номері журналу "Країна" № 12 (115) за 29 березня 2012 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Замість "соціальних ініціатив" Азаров і Янукович краще б подбали про дотримання закону"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути