пʼятниця, 03 липня 2015 13:37

Закон про валютні кредити переголосують - БПП

Закон про валютні кредити переголосують - БПП

Законопроект про реструктуризацію валютних кредитів №1558-1 буде переголосовано через неперсональне голосування нардепа Андрія Павелко. Про це повідомив заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко, передає прес-служба політсили.

"Сьогодні група наших депутатів зареєструє постанову, згідно статті регламенту, в якій чітко прописано, що при фіксації факту неперсонального голосування, питання має бути переголосовано. І цей закон буде поставлений на голосування", – заявив Кононенко.

Він зазначив, що народний депутат фракції "Блок Петра Порошенко" Андрій Павелко не був у Києві, а його картка проголосувала.

"Я розмовляв з паном Павелко і він готовий особисто підтвердити, що його в залі не було", – додав він.

Нагадаємо, що 2 липня  Верховна Рада 229 голосами схвалила в остаточному третьому читанні законопроект №1558-1 про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті за курсом на момент їх отримання.

Законопроектом передбачається встановити, що всі банки зобов'язані протягом 1 місяця провести реструктуризацію зобов'язань за кредитним договором. Реструктуризації підлягають усі споживчі кредити, отримані для придбання будь-якого майна, без обмеження суми заборгованості.

Заборгованість за споживчим кредитом конвертується за офіційним курсом НБУ на дату укладення кредитного договору. Курсова різниця списується банками. Процентна ставка за користування кредитом після реструктуризації не повинна перевищувати ту, що була встановлена до моменту реструктуризації.

Прийняття законопроекту про валютні  кредити викликало різку критику серед економістів, політиків та експертів. Кілька депутатів заявили про відкликання своїх голосів. Проте у комітеті Ради з питань регламенту та організації роботи парламенту заявили, що це неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Закон про валютні кредити переголосують - БПП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути