середа, 02 вересня 2015 16:22

Захід санкціями підштовхує Москву до виконання мінських домовленостей - Пономарь

Захід санкціями підштовхує Москву до виконання мінських домовленостей - Пономарь

Захід продовжив санкції проти Росії, щоб змусити її до виконання Мінських домовленостей — 2. Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив блогер Олег Пономарь.

"ЄС продовжив санкції проти Росії слідом за США. Вони завжди це роблять через день-два після Сполучених штатів. Це технічна причина. А глобальна — в тому, що Путін не виконує домовленості Мінську-2. Тому Захід вирішив трохи підштовхнути Москву", - каже Пономарь.

Він зауважив, що у Путіна ще залишається можливість виконати їх до 31 грудня, як це передбачено відповідним документом.

"Якщо ж — ні, санкції лише посилюватимуться. На Путіна почнуть тиснути на всіх фронтах: активізується питання створення Міжнародного трибуналу щодо авіакатастрофи малайзійського Боїнга, почнуться арешти російських активів у справі ЮКОСА", - вважає блогер.

"В цих умовах Росія робить із себе мачо. Але яка у них може бути реакція? На війну у них ресурсів немає. Економіка обезкровлена. Їх повністю відрізали від західних кредитів. Рубль падає, а за ним і ціна на нафту. У них починається великий дефіцит бюджету", - зазначив він.

Пономарь вважає, що поступово і з великими проблемами Захід примушуватиме Москву піти з Донбасу. "Але Путін не може цього зробити, бо знає, що наступного дня йому скажуть залишити Крим. А він поки що цього зробити не може", - каже експерт.

Нагадаємо, що Європейський Союз продовжить санкції проти Росії ще на півроку. Про це йдеться у відповідній заяві Комітету постійних представників країн-членів ЄС (Coreper). "Це ще не остаточне рішення, але це означає, що є політичні домовленості", - зазначили у Раді ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Захід санкціями підштовхує Москву до виконання мінських домовленостей - Пономарь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути