пʼятниця, 12 червня 2015 11:21

Захід налаштований до послаблення санкцій проти Росії — політолог

Захід налаштований до послаблення санкцій проти Росії — політолог
business-vector.info

Зараз у Європі спостерігаються тенденції до послаблення санкцій проти Росії. Оприлюднення даних про збитий терористами малайзійський "Боїнг" навряд чи щось змінить.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Олександр Маслак, коментуючи заяву секретаря РНБО Олександра Турчинова про завершення розслідування теракту.

"З одного боку можуть бути персональні санкції для діячів оборонного комплексу і спецслужб. Санкції, які теоретично можуть бути скасовані за реалізацію Мінських угод, діятимуть далі. Якщо з Мінськими угодами в Росії ще є можливості для маневрів, то у випадках з анексією Криму і збитим літаком можливості для скасування санкцій примарні. Давно говорять про відключення Росії від системи SWIFT, але громадська думка Заходу ще не готова до цієї крайньої міри. Зараз навпаки в Європі є не дуже хороші тенденції до послаблення санкцій проти Росії. І оприлюднення даних по літаку навряд щось змінить", - сказав Олександр Маслак.

Експерт вважає, що після завершення розслідування теракту Росія може зіткнутися з так званими відкладеними наслідками. Як у випадку зі збитим над Локербі американським "Боїнгом", після чого адміністрація президента США звинуватила режим Каддафі в підтримці тероризму.

"Пізніше режим Каддафі погодився видати виконавців цього терористичного акту. Санкції були скасовані, але все одно Каддафі суспільна думка вважала терористом. І закінчилося для нього все погано", - нагадав політолог.

Нагадаємо, 11 червня секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що до кінця року скоріш за все буде завершено слідство щодо катастрофи малайзійського "Боїнгу" над Донбасом, матеріали будуть передані до Міжнародного суду.

Зараз ви читаєте новину «Захід налаштований до послаблення санкцій проти Росії — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути