субота, 19 квітня 2014 16:15

Загарбники Горлівської міліції розказали, хто віддає їм накази

Загарбники Горлівської міліції розказали, хто віддає їм накази
Фото: tsn.ua

Керівництво міліції Горлівки намагалося переконати тих, хто захопив адмінбудівлю УВС міста покинути приміщення, однак загарбники відмовляються піти на такі поступки.

Про це  повідомляє прес-служба Горлівського МУ ГУМВС України в Донецькій області.

За інформацією відомства представники обласного та міського управлінь міліції спільно з представниками так званої "Донецької народної республіки" прибули до адмінбудівлі УВС Горлівки і провели з загарбниками переговори, які ніяких результатів не дали. Керівник опонентів повідомив, що їх завдання - утримувати будівлю "до особливого розпорядження з центру".

Для переговорів від імені керівництва Горлівського ГУ особи, які захопили будівлю, запропонували кандидатуру начальника кримінальної міліції Германа Приступи. Його в супроводі озброєних осіб провели всередину будівлі для бесіди зі старшим групи Ігорем Безлер у присутності "народного начальника" Олександра Шульженко.

"На початку переговорів мною був зроблений акцент на тому, що через дії по захопленню УВС міліція не може виконувати свої функції в повному обсязі. Як наслідок - у місті відзначений сплеск злочинності, в результаті чого страждає мирне населення. Особи в масках з битами заходять в магазини до приватних підприємців і вимагають матеріальні цінності "для потреб революції". На що Безлер повідомив, що до даних осіб його група не має жодного відношення і готовий разом з міліцією припиняти дані правопорушення, але яким чином - відповісти не зміг", - цитує прес-служба Приступу.

Сторони також торкнулися питання про те, що оскільки в УВС знаходяться озброєні особи (з автоматами Калашникова, помповим зброєю і пістолетами Макарова), то в разі проведення силової операції зі звільнення адмінбудинку до них може бути застосовано зброю на ураження, що може спричинити за собою жертви.

"У відповідь Безлер заявив, що в будівлі знаходяться "перевірені" люди, і всіх цивільних осіб він прибрав. Він додав, що "з центру в Слов'янську" є наказ утримувати будівлю за будь-яку ціну, тому розраховує на відповідну допомогу, а у самої групи "достатньо сил і засобів, щоб обороняти будівлю надалі", тому добровільно здаватися вони не мають наміру. Але в якості альтернативи можуть піти на поступки, якщо їм нададуть для дислокації будівля міського відділу СБУ", - передав суть розмови Приступа.

Він також звернувся до всіх жителів міста, особливо до жінок , з проханням переконати своїх синів, братів, батьків і чоловіків утриматися від відвідувань будівлі міськуправління міліції, тим більше брати участь в будь-яких діях самостійно або за чиєюсь прохання, і не піддаватися на провокації.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники Горлівської міліції розказали, хто віддає їм накази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути