середа, 30 травня 2012 09:06

За підпал офісу Партії регіонів з націоналіста вимагають 10 тисяч

В Івано-Франківську масово розклеїли листівки із закликом підтримати у суді члена ВО "Тризуб" імені Степана Бандери - Василя Абраміва, якого звинувачують у підпалі виборчого штабу Партії регіонів у місті Галич у 2009 році.

Зокрема, як стало відомо Gazeta.ua, чергове судове засідання у цій справі відбудеться сьогодні о 10-й годині в районному суді Галича Івано-Франківської області.

Нове звинувачення Абраміву було висунуто після того, як він із своїми однодумцями відпиляв бюсту Іосіфа Сталіна голову у місті Запоріжжя в 2010 році.

Підсудному інкримінують статтю 15 част. 2 та статтю 194 част. 2 Кримінального кодексу України. За ці злочини передбачений термін до десяти років ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За голову Сталіна вимагають 300 тисяч гривень

"Майна було пошкоджено на 10 тисяч гривень. Але вони говорять, що збитки могли становити мільйон гривень. Тому стаття у мене на мільйон. Але цивільний позов поки що поданий лише на 10 тисяч", - уточнив Gazeta.ua Абрамів.

Активіст наразі перебуває на підписці про невиїзд.

"Коли ми ознайомлювались із справою, ми натрапили на вирок полтавського суду, де судили хлопців за підпал тамтешнього офісу Партії регіонів. Ми думаємо, що це була чорнетка для судді, аби він подивився, скільки за таке дають. Там дали 3 роки умовно. Мені у Запоріжжі також дали 3 роки умовно за відпилювання голови Сталіну. Спостерігаємо один і той самий сценарій у цих політичних справах", - зауважив тризубівець.

Під час підпалу офісу ПР у Галичі Абрамів перебував у місті. За його словами, у той день сталась бійка, і він з хлопцями перебував у лікарні, але аж ніяк не під місцевим офісом регіоналів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тризубівцям" дали умовні терміни за відрізану голову Сталіна

"За тиждень до підпалу я заносив їм наш бюлетень "Бандерівець". У мене була дискусія з ними на рахунок національної ідеї, визнання вояків ОУН-УПА. Тепер вони говорять, що коли я зайшов в їхній офіс, то ніби дуже сильно розглядався, аби накреслити план розташування вікон", - розповів Абрамів.

Адвокат підсудного Володимир Бандура не розуміє, з яких причин так довго затягується розгляд справи, адже її порушено ще у 2009 році, а останні засідання відбулися у вересні минулого року.

За даними експертизи, зазначає адвокат, відбитки пальців на осколках пляшки від горючої суміші не відповідають відбиткам пальців Абраміва. Будь-яких вагомих доказів вини підсудного, на думку Бандури, немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція не віддає "тризубівцям" штани

Нагадаємо, Василь Абрамів уже умовно засуджений до трьох років і йому належить сплатити 11 тис грн штрафу за знищення бюсту Сталіна у Запоріжжі.

Зараз ви читаєте новину «За підпал офісу Партії регіонів з націоналіста вимагають 10 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути