понеділок, 02 квітня 2012 10:13

"Тризубівці" оскаржуватимуть рішення суду з приводу "обезголовлення" пам'ятника Сталіну

"Тризубівці" оскаржуватимуть рішення суду з приводу "обезголовлення" пам'ятника Сталіну
Місце пам'ятника. Фото: operkor.wordpress.com

У Запорізькому апеляційному суді у понеділок, 2 квітня, дев'ять членів націонал-патріотичної організації "Тризуб", засуджених за спилювання голови пам'ятника Сталіну, оскаржать вирок Жовтневого районного суду - умовний термін та більше 109 тисяч гривень матеріального збитку, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу громадської організації "Град".

"Усі 9 засуджених у резонансній справі не вважають себе винними, і називають свій вчинок принциповою громадянською позицією", - розповіли в прес-службі організації.
Тому вони мають намір оскаржувати вердикт Жовтневого районного суду, що засудив їх до умовних термінів - від 2 до 3 років, а також виплату збитку обкому КПУ.

Пам'ятник Сталіну в Запоріжжі був встановлений 5 травня 2010 року на території Запорізького обкому КПУ. 28 грудня 2010 невідомі пошкодили бюст, відрізавши йому голову.

Відповідальність за скоєне взяла на себе націоналістична організація "Тризуб".

У новорічну ніч 31 грудня невідомі підірвали пам'ятник Сталіну, проте встановити їх особи слідству поки не вдалося.

Звинувачення у пошкодженні пам'ятника Сталіну в Запоріжжі було пред'явлено 9 "тризубівцям". Вони були заарештовані, проте 13 квітня Жовтневий районний суд Запоріжжя звільнив їх на час судового процесу з-під арешту на поруки народних депутатів України.

В ході судових засідань підсудні відзначали, що "своїми діями відстоювали честь, гідність, і пам'ять мільйонів українців, постраждалих в результаті сталінських репресій".

Зараз ви читаєте новину «"Тризубівці" оскаржуватимуть рішення суду з приводу "обезголовлення" пам'ятника Сталіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути